Η Νέα Εποχή

Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

ίσως δεν είμαστε ακόμα φίλες/-οι αλλά ευελπιστώ να γίνουμε. Είμαι μπλόγκερ εδώ και 8 χρόνια. Ναι, σωστά διαβάσατε. Γράφω για μόδα από 14 ετών, όταν τα fashion blogs ήταν ακόμη σε ένα πιο άγουρο στάδιο και σίγουρα δεν ήταν τόσο μεγάλο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής όπως τώρα. Να φανταστείτε, ούτε καν Instagram δεν υπήρχε (wut). Το παλιό μου μπλογκ ήταν ένα συνοθύλευμα αναρτήσεων, σκέψεων, προβληματισμών και οιονεί editorial μόδας που που όμως πλέον μετά το πέρας 8 ολόκληρων ετών δεν είχαν ταυτότητα. Αγαπώ τη μόδα αλλά αγαπώ και άλλα πράγματα και αποφάσισα ότι η διαδικτυακή μου παρουσία -όσο μικρή και ασήμαντη κι αν είναι- χρειαζόταν μια αναζωογόνηση, μια ολική ανανέωση ώστε να αποκτήσει νέο νόημα και σκοπό.

Αξίζει εδώ να σας πω ότι η ιδέα για αυτό το ιστολόγιο μου ήρθε ουρανοκατέβατη ενώ πήγαινα στο κέντρο, μέσα στο τρόλεϊ 4. Κοιτώντας την Αθήνα, τα ίδια κτήρια και την ίδια διαδρομή που κάνω σχεδόν καθημερινά, σκέφτηκα μα γιατί δε γράφω για αυτό; Γιατί γράφω για την Κάρι Μπράντσο και το Gossip Girl και την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και δεν γράφω για τη δική μου πραγματικότητα και εμπειρία; Γιατί γράφω στα αγγλικά; Κι έτσι κατάλαβα ότι απ’ το προηγούμενο εγχείρημά μου έλειπαν η αυθεντικότητα, ο χαρακτήρας και η ταυτότητα.

Το παρόν ιστολόγιο λοιπόν δεν είναι παρά η αφήγηση μιας νέας Αθηναίας, που παρά την κρίση και την ασχήμια που βιώνει καθημερινά όπως όλοι οι συμπολίτες της, ψάχνει ακόμα απεγνωσμένα το ωραίο, το καλαίσθητο, το ελπιδοφόρο και το ποιοτικό. Με τρόπο απλό, ρεαλιστικό και προσγειωμένο στην σύγχρονη, αστική πραγματικότητα θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε λιγάκι την αισθητική μας, και ίσως έτσι ακόμα και μια ανιαρή μέρα σε μια γκρίζα πόλη μπορεί να γίνει λίγο καλύτερη.

Το παλιακό lifestyle μπορεί να έχει πεθάνει, αλλά το ευ ζην, ποτέ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s